sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Näyttelyvirkistelyjä

Lomaviikolla tuli käytyä maalikylän näyttelyissä. Designmuseossa oli paljon nähtävää suomalaisen muotoilun historiasta ja nykypäivän muotoilusta esimerkiksi hoitoympäristöön. Aivan uutta näkökulmaa antoi California: Designing freedom. Näyttely esitteli kalifornialaista muotoilua yksilönvapautta korostavana ajattelutapana. Mieleenpainuvimpia olivat kertomukset autotalleissa luoduista tuotteista esimerkiksi barbiesta, hulavanteesta ja frisbeestä.



Ateneumissa oli esillä Suomen taiteen klassikkoteoksia vuosilta 1809 -1970. Taulut olivat ripustettuina vieriviereen teemoiteltuna aikakauden tapahtumien tai ilmiöiden mukaisesti. Tuli nähtyä monta teosta, joita oli voinut ennen tarkastella vain kirjojen sivuilta tai nettikokoelmista.
















Suomen käsityön museon näyttelyyn Jyväskylässä ennättää pistäytyä uudelleenkin ennen hutikuun puoltaväliä. Pistot näyttelyssä on esillä tosi upeita teoksia Ulla Pohjolalta. Luonto, vanhat esineet ja ja taidokas kirjontatekniikka yhdistyvät teoksissa puhutellen katsojaa. Kuvassa teos Kevään korvilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti