keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kulttuurihiihtelyä

Hiihtolomalla oli aikaa käydä katsomassa Helsingin menoja. Keskuskirjasto Oodi oli huikea rakennus ulkoa ja sisältä. Erilaisille aktiviteeteille oli rakennettu omia tiloja, oli kahvila, lasten leikkitila, kokoustilat, lasikuutiot opiskeluun, oleilurappuset ja tietysti kirjasali.  Erityisesti kaupunkiverstas oli mahtava. Kaupunkilaisten käytettävissä oli mitä erilaisimpia digihärpäkkeitä tabletteja, leikkureita, 3 D-printtereitä, isoja tulostimia, kirjovia ompelukoneita ja laserleikkureita. Saumuria oli parhaillaan käyttämässä kolme nuorta miestä. Vaatteiden kaavoja leikattiin. Vastaavia toiminnanpaikkoja soisi muuallekin Suomeen.





Designmuseon näyttely esitteli muotoiluguru Josef Frankin elämänvaiheita ja tuotantoa. Mielenkiintoisista fantasiatalojen suunnitelmista oli tehty kolmiulotteisia mallinnoksia. Nähtävänä oli paljon erilaisia tuoleja ja sisustuskankaita, joissa luonto on ollut innoittajana. Tinkimätön uudistaja.



Suomen kansallismuseo on aina nähtävyys jo itsessään. Tällä kertaa menin sinne erityisesti katsomaan näyttelyä Japanese Design Today 100. Nähtävänä oli tuotteita eri elämän alueilta, koneista astioihin ja tekstiileihin. On ihailtavaa, miten tuotteista huokuu japanilainen kulttuuri ja muotokieli, niin selkeää, pikkutarkkaa ja nerokasta. Alla on kuva mekosta, joka laskostuu kuin origami.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti